Sharon van Rouwendaal is donderdag bij haar rentree als tweede geëindigd op de 10 kilometer open water van de open Franse kampioenschappen.

De regerend olympisch kampioen moest in Brive-la-Gaillarde alleen haar meerdere erkennen in de Spaanse Paula Ruiz Bravo, die ruim een seconde voorsprong had.

Van Rouwendaal volgde de afgelopen maanden een aangepast programma. Ze zwom vanwege een schouderblessure even geen wedstrijden.

De geboren Baarnse maakte vorig jaar veel indruk door bij de EK zwemmen in Glasgow goud te winnen op de 5 kilometer, de 10 kilometer en de landenwedstrijd. Ze pakte bovendien zilver op de 25 kilometer.

'Het zijn donkere tijden'

Van Rouwendaal schreef vorige week nog in een emotioneel bericht op haar Instagram-pagina dat ze door haar schouderkwetsuur niet helemaal lekker in haar vel zit.

"Het zijn donkere tijden. Ik heb al een tijdje weer pijn aan mijn schouder. Met hulp van mijn Franse en Spaanse fysio's gaat het sinds kort wat beter", vertelde ze.

"Maar ik heb heel lang niet kunnen trainen zoals ik wil. Ik moest minder veel en minder hard zwemmen en proberen een andere houding aan te nemen in het water."