De Nederlandse volleybalsters hebben dinsdag niet voor een verrassing kunnen zorgen in de openingswedstrijd van de Nations League. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison verloor in Belgrado met 3-0 in sets van regerend wereldkampioen Servië.

Nederland kwam er in alle drie de sets eigenlijk niet aan te pas en moest ze allemaal met ruime cijfers afstaan: 25-15, 25-22 en 25-19.

Oranje trad in de Servische hoofdstad aan zonder veel vaste waarden. Morrison geeft de meeste internationals even rust na een lang seizoen.

Zo werd Nederland vertegenwoordigd door onder anderen Eline Timmerman, Nicole Oude Luttikhuis en Juliet Lohuis. Laura Dijkema was wel van de partij.

Nederland in Belgrado nog tegen Turkije en Zuid-Korea

Servië versloeg vorig jaar Italië in de finale van het WK in Japan. Nederland werd toen vierde en behaalde daarmee de beste prestatie ooit op een mondiaal eindtoernooi.

Nederland neemt het woensdag in eveneens Belgrado nog op tegen Turkije (aanvang om 20.00 uur) en donderdag tegen Zuid-Korea (17.00 uur).

De equipe van Morrison speelt volgende week drie duels in Apeldoorn; tegen Brazilië (dinsdag 28 mei om 19.30 uur), Bulgarije (woensdag 29 mei om 19.30 uur) en Polen (donderdag 30 mei om 16.30 uur).