Volleybalster Celeste Plak heeft zaterdag met haar Italiaanse club Igor Gorgonzola Novara de Champions League gewonnen.

Novara versloeg in de finale in Berlijn de landgenoten van Imoco Volley Conegliano, waar Robin de Kruijf onder contract staat, met 3-1 in sets (25-18, 25-17, 14-25 en 25-22).

Novara was in de halve finale van het belangrijkste clubtoernooi al verantwoordelijk voor de uitschakeling van het Turkse Vakifbank, de winnaar van de afgelopen twee edities van de Champions League.

Conegliano greep al voor de tweede keer in korte tijd net naast de winst van de Champions League. Ze verloren twee jaar geleden ook al in de finale van Vakifbank.

Herhaling van strijd om Italiaanse titel

De finale van de Champions League was een herhaling van de strijd om de Italiaanse titel. Conegliano bleek toen in alle drie de duels te sterk voor Novara.

De twee topclubs waren opvallend genoeg ook elkaars tegenstander in de strijd om de Supercoppa (gewonnen door Conegliano) en in de Coppa Italia (gewonnen door Novara).

Plak speelt sinds 2016 voor Novara. De smashspecialist was in het verleden ook actief voor het Italiaanse Volley Bergamo (2014-2016) en het Nederlandse Alterno (2012-2014).