Lisanne de Witte heeft zaterdag op de 400 meter een startbewijs veroverd voor de WK atletiek van komend najaar in het Qatarese Doha.

De atlete eindigde bij de Diamond League-wedstrijden in Sjanghai als zesde in 51,80. Met die tijd voldeed ze precies aan de WK-limiet.

Vorige week stelde De Witte haar deelname in Doha al veilig met de estafetteploeg op de 4x400 meter. Samen met Madiea Ghafoor, Lieke Klaver en Femke Bol won ze de B-finale bij de World Relays in het Japanse Yokohama.

De Witte brak vorig jaar door op het internationale podium met een bronzen plak op de EK in Berlijn, waar ze een Nederlands record van 50,77 liep. Dit voorjaar voegde ze daar brons op de EK indoor in Glasgow aan toe.

Hassan loopt WK-limiet op 1.500 meter

Sifan Hassan liep in Sjanghai op de 1.500 meter naar de vijfde plaats in 4.01,91. Ze liep ruim onder de limiet voor Doha, maar ze zal die afstand vermoedelijk niet lopen op de WK.

De Arnhemse mikt op medailles op de langere afstanden. Ze plaatste zich onlangs met een tijd van 31.18,12 voor de 10.000 meter.

Hassan miste de snelheid voor een eindsprint op de 1.500 meter. Ze moest vier Afrikaanse atletes voor zich dulden, van wie de Marokkaanse Rababe Arafi de snelste was. Zij won in 4.01,15

De WK atletiek wordt van 28 september tot en met 6 oktober gehouden in Doha.