De Amerikaanse president Donald Trump heeft golfer Tiger Woods maandag onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom, een van de hoogste onderscheidingen in de Verenigde Staten. Trump overhandigde Woods de medaille op het Witte Huis en noemde hem "een ware legende".

Trump had na de zege van Woods op de Masters, zijn vijfde zege op het majortoernooi en eerste grote overwinning sinds 2008, al aangekondigd dat hij hem wilde onderscheiden. (Foto: ANP)

Trump prees Woods' "wil om te winnen, winnen en winnen". "Deze kwaliteit belichaamt de Amerikaanse mentaliteit van het verleggen van grenzen, het trotseren van limieten en het streven naar het grootste." (Foto: ANP)

Woods en Trump lachen met elkaar vlak nadat eerstgenoemde de bijbehorende medaille om zijn nek had gekregen. (Foto: ANP).

Woods bedankte zijn moeder en zijn twee kinderen tijdens de ceremonie in de rozentuin van het Witte huis. "Jullie hebben de goede en slechte momenten meegemaakt, de hoogte- en dieptepunten", stelt de golfer. (Foto: ANP)

De familie van Woods poseert samen met Trump en diens vrouw voor de fotografen. (Foto: ANP)