Rafael van der Vaart maakt in mei zijn debuut als darter op een BDO-toernooi. De 109-voudig international van Oranje heeft zich ingeschreven voor het Denmark Open.

Behalve de oud-speler van onder meer Ajax, Hamburger SV en Real Madrid staat ook zijn broer Fernando van der Vaart op de deelnemerslijst van het toernooi in Esbjerg.

In november beëindigde de 36-jarige Van der Vaart zijn carrière als profvoetballer. Zijn laatste club was Esbjerg FB, waar hij door blessures maar weinig in actie kwam. Zijn vriendin Estavana Polman handbalt in Denemarken bij Team Esbjerg.

Het Denmark Open heeft een prijzengeld van 8.500 euro en werd vorig jaar gewonnen door Eindhovenaar Willem Mandigers, die dit jaar zijn titel zal verdedigen. Ook Vincent van der Voort (twee keer), Raymond van Barneveld en Jeffrey de Graaf staan op de erelijst van het toernooi dat in 1974 voor het eerst georganiseerd werd.

Van der Vaart speelde samen met wereldkampioen Michael van Gerwen in januari nog op het prominenten-WK in Duitsland, waarin beroemdheden een team vormen met dartstoppers. Het Nederlandse duo bereikte de finale maar verloor van de Duitsers Max Hopp en acteur Jimi Blue Ochsenknecht.

Het Denmark Open wordt op 4 en 5 mei gespeeld.