De Nederlandse handballers hebben zondag ook de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië verloren. In Celje werd het 30-23 voor de thuisploeg.

Oranje had afgelopen donderdag de thuiswedstrijd nipt met 27-26 verloren. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson stond in Almere bijna de hele wedstrijd aan de leiding, maar gaf in de slotfase zijn voorsprong uit handen.

In Slovenië moesten de handballers steeds in de achtervolging op de ploeg die bij het WK in 2017 nog derde werd. Slovenië ging met 16-11 de rust in en hield ook in de tweede helft de voorsprong vast.

Slovenië is na vier duels nog ongeslagen. Letland staat tweede met zes punten. Nederland heeft twee punten na vier duels en speelt nog tegen Estland en Letland.

De eerste twee landen uit elke poule plaatsen zich voor het EK. Ook de beste vier nummers drie uit de acht groepen mogen meedoen aan het eindtoernooi in 2020.

In tegenstelling tot de Nederlandse vrouwen, die tot de wereldtop behoren, speelden de mannen slechts sporadisch op een eindtoernooi. Alleen in 1961 wist Oranje zich te kwalificeren voor een WK.