Michael van der Mark is zondag twee keer op het podium geëindigd bij het WK superbike in Assen. Álvaro Bautista pakte twee keer de zege.

Het waren voor Van der Mark zijn eerste podiumplekken van het seizoen. De Nederlander van Yamaha eindigde in de ochtend op het TT Circuit als derde en voegde daar in de middag een tweede plaats aan toe.

Bautista is vooralsnog ongenaakbaar. De Spanjaard heeft alle elf races gewonnen sinds zijn komst. Bautista stapte na afgelopen seizoen over van de MotoGP naar het WK superbike.

De Britse titelverdediger Jonathan Rae moest zich in de eerste race achter Bautista tevredenstellen met plek twee. Hij wist wel Van der Mark achter zich te houden. In race twee was het Van der Mark die Rae juist achter zich liet.

In het klassement staat Bautista met 236 punten fier aan kop. Rae volgt met 183 punten, terwijl de Brit Alex Lowes met 126 punten derde staat. Van der Mark is met 115 punten vierde.

De eerste race zou aanvankelijk op zaterdag worden verreden, maar vanwege de sneeuwval werd die afgelast en verplaatst naar zondag. Daardoor kwamen de coureurs zondag twee keer in actie.