Tiger Woods heeft ook na de tweede dag nog zicht op zijn eerste overwinning bij de prestigieuze Masters sinds 2005. Bij de eerste major van het jaar in Augusta gaan vijf golfers aan de leiding.

De Australiërs Adam Scott en Jason Day, de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, de Italiaan Francesco Molinari en de Amerikaan Brooks Koepka leiden met 137 slagen (zeven onder par).

Veertienvoudig majorwinnaar Woods, die in 2008 zijn laatste titel op een van de vier grote toernooien pakte, kwam zaterdag tot 68 slagen en doet met een gedeelde zesde plaats (-6) nog volop mee om de titel.

"Ik voel dat ik kan winnen en heb al bewezen dat ik het nog kan", zei de 43-jarige golflegende in de aanloop naar het toernooi.

De 48-jarige Amerikaan Phil Mickelson, die de oudste winnaar van de Masters wil worden, viel na een ronde van 73 terug, evenals zijn landgenoot Bryson DeChambeau, die na de eerste dag samen met Koepka leidde.

De Amerikaan Brooks Koepka gaat sinds de eerste dag aan de leiding bij de Masters. (Foto: Pro Shots)

Luiten ontbreekt bij Masters

Joost Luiten doet niet mee aan het prestigieuze toernooi in Augusta. Nederlands beste golfer had eerder deze maand de Texas Open moeten winnen om alsnog een ticket te pakken, maar hij eindigde in de achterhoede in San Antonio.

De Amerikaan Patrick Reed, die de Masters vorig jaar won en daarbij het befaamde groene jasje mocht aantrekken, staat na twee dagen en met een score van 143 gedeeld 29e.

De Masters duren nog tot en met zondag. De tweede major van het jaar, het PGA Championship, is halverwege mei.