De Nederlandse curlers hebben woensdagavond op het WK in Canada wisselende resultaten geboekt. De ploeg van skip Jaap van Dorp verloor van Duitsland (7-6) en versloeg China eerder op de dag met 10-5.

Tegen Duitsland kwam de ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt met 2-0 en 6-4 voor, maar dat was niet genoeg voor de winst. In het laatste end trokken de Duitsers alsnog aan het langste eind.

Eerder op de avond leidde Oranje tegen China halverwege al met 5-3. De Chinezen slaagden er niet meer in terug te komen, zagen Nederland verder uitlopen en gaven bij een stand van 10-5 voortijdig op.

Voor Nederland was de overtuigende overwinning op China de derde zege op het WK. De ploeg van Leibbrandt won eerder verrassend van olympisch kampioen de Verenigde Staten en Europees kampioen Schotland.

Er werd verloren van Noorwegen, Zweden, Japan, Zwitserland en dus Duitsland. Oranje bezet na acht wedstrijden de achtste plaats. Een plek bij de eerste zes is vereist om de play-offs voor de halve finales te halen.

Nederland doet voor de derde achtereenvolgende keer mee aan het WK. In 2017 was de elfde positie het eindresultaat en vorig jaar werden de curlers tiende. Donderdag om 17.00 uur wordt tegen Rusland gespeeld.