De Nederlandse voormalige volleybalinternational Judith Pietersen heeft haar loopbaan beëindigd. De 29-jarige Achterhoekse heeft zaterdag haar laatste wedstrijd gespeeld.

Pietersen kwam maar liefst 205 keer uit voor Oranje. Haar laatste interland dateert van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, toen Oranje net naast de medailles greep.

De diagonaalaanvaller speelde op dat toernooi veel vanwege de blessure van aanvoerder Maret Balkestein-Grothues. Na het toernooi in Rio bedankte ze voor Oranje om zich op haar studie te richten.

Pietersen, die met Oranje zilver op het EK van 2015 en brons bij de World Grand Prix van 2016 pakte, kwam in haar loopbaan in Nederland uit voor Longa'59 en Martinus. Daarna speelde ze voor clubs in Duitsland, Polen, Turkije en Italië, waar ze met Brescia haar laatste club had.

"Ik heb een prachtige tijd gehad, en het voelt nu als voldaan", licht Pietersen toe op de website van de volleybalbond. "Ik sluit mijn carrière af met een leuk seizoen bij Brescia en heb veel zin om mij nu op andere dingen te gaan richten."