De Britse bokser Tyson Fury neemt het op 15 juni in Las Vegas tegen de Duitser Tom Schwarz op. Een nieuw gevecht met Deontay Wilder volgt mogelijk volgend jaar februari, zo maakt zijn promotor zondag bekend.

"Ik ben erg fit en er helemaal klaar voor. Ik kan niet wachten om weer in de ring te staan", aldus Fury.

De 29-jarige bokser tekende onlangs een lucratief contract met de Amerikaanse sportzender ESPN. Hij ontvangt naar verluidt ruim 93 miljoen euro voor vijf gevechten.

Schwarz (24) is de nummer twee in het zwaargewicht bij boksbond WBO en verloor nog nooit een gevecht.

Fury maakt tegen Schwarz zijn debuut in Las Vegas. "Als kind droom je ervan om het te maken in Amerika. Ik ga er nu vechten op het grootst mogelijke podium."

Het vorige gevecht van Tyson Fury was tegen Deontay Wilder. (Foto: Pro Shots)

'Daarna moet het gebeuren tegen Wilder'

Het laatste gevecht van Fury was in december tegen de Amerikaan Wilder. Dat eindigde in een gelijkspel, waardoor Wilder zijn wereldtitel in het zwaargewicht bij de bond WBC behield.

Na dat gevecht werd een rematch tussen Wilder en Fury aangekondigd, maar door moeizame onderhandelingen is dat gevecht nog geen zekerheid.

Het volgende gevecht van Wilder is op 18 mei. Hij neemt het dan op tegen zijn landgenoot Dominic Breazeale.

"Ik moet afrekenen met Schwarz en Wilder moet hetzelfde doen tegen Breazeale. Daarna moet het maar gebeuren", zegt Fury over de mogelijke rematch. "Ik stuur Wilder berichten, maar hij antwoordt niet meer."