Mike Trout staat op het punt om het lucratiefste contract in de sportgeschiedenis te tekenen. De honkballer gaat zijn contract bij Los Angeles Angels met twaalf jaar verlengen en zal in die periode omgerekend 375,5 miljoen euro verdienen.

De 27-jarige buitenvelder speelt al zijn hele carrière bij de ploeg uit Los Angeles. In 2014 tekende hij een contract voor zes jaar, waarin hij 127 miljoen euro ging verdienen.

Doordat die verbintenis het einde naderde, toonden veel clubs interesse in de sterspeler van de Angels. De Angels moeten dan ook diep in de buidel tasten om Trout te behouden.

Trout tekent binnenkort voor tien jaar bij, waardoor zijn huidige contract wordt verlengd tot een verbintenis voor de komende twaalf jaar.

Grootste sportcontracten ter wereld

  • 1. Mike Trout (honkbal) 375,5 miljoen
  • 2. Canelo Álvarez (boksen) 321 miljoen
  • 3. Bryce Harper (honkbal) 290 miljoen
  • 4. Giancarlo Stanton (honkbal) 286 miljoen
  • 5. Manny Machado (honkbal) 264 miljoen

'Trout in 2019 beste honkballer ter wereld'

Hij is de eerste speler in de geschiedenis van de Amerikaanse sport die een contract voor meer dan 400 miljoen dollar tekent. Eerder deze maand vestigde Bryce Harper van de Philadelphia Phillies het record door voor 330 miljoen dollar (290 miljoen euro) een dertienjarig contract te ondertekenen.

"Trout is een heel belangrijke speler voor me", zegt Angels-coach Brad Ausmus op de website van de club. "Ik denk dat hij in 2019 de beste honkballer ter wereld kan zijn."

Korte stop Anderlton Simmons is blij met de contractverlenging van zijn ploeggenoot. "Hij is beestachtig, een man tussen de jongens. Als je aan de Angels denkt, dan denk je aan Mike Trout."