Sifan Hassan zal begin juni bij de FBK Games in Hengelo een aanval doen op haar eigen Europees record op de 5.000 meter.

"Ik wil graag iets speciaals laten zien voor mijn Nederlandse fans en daarom nóg een keer een Europees record lopen", zegt de 26-jarige Hassan dinsdag. "En dat wil ik heel graag in Hengelo proberen. Het zou fantastisch zijn om samen iets speciaals te vieren."

De Nederlandse atlete liep vorig jaar juli bij een Diamond League-wedstrijd in het Marokkaanse Rabat een tijd van 14.22,34 op de 5 kilometer, waarmee ze het tien jaar oude Europees record van de Russische Liliya Shobukhova verbeterde.

Hassan, die zich richting de WK van dit jaar in Qatar en de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio concentreert op de 5 en 10 kilometer op de baan, liep vorige maand een wereldrecord op de 5.000 meter op de weg, een onderdeel dat niet heel vaak op het programma staat.

Hassan moest de FBK Games vorig jaar overslaan vanwege een knieblessure. In 2017 won ze de 1.500 meter in een baanrecord in Hengelo.

De 38e editie van de FBK Games is op zondag 9 juni.

Sifan Hassan won in 2017 de 1.500 meter bij de FBK Games. (Foto: ANP)