Utah Jazz heeft een fan levenslang de toegang tot het stadion ontzegd. De aanleiding daarvoor is het beledigen van vedette Russell Westbrook van Oklahoma City Thunder.

De dertigjarige Westbrook had dinsdag tijdens het NBA-duel tussen beide ploegen een flinke woordenwisseling met de fan, die hem racistisch bejegend zou hebben.

Westbrook kreeg voor zijn taalgebruik bij het incident een boete van ruim 22.000 euro van de NBA.

"Iedereen moet de kans krijgen om in een veilige en positieve omgeving van de sport te genieten", zegt Jazz-voorzitter Steve Sharks over de maatregel om de supporter nooit meer tot het eigen stadion toe te laten.

"Aanvallend en beledigend gedrag past niet bij de waarden van onze club. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om de sport en vooral elkaar te accepteren. Dit heeft onze fans altijd gekenmerkt en zou ook voor altijd de standaard moeten zijn."

Westbrook kreeg steun van Jazz-spelers

De Utah Jazz-fan zou tegen Westbrook onder meer hebben gezegd dat hij "op zijn knieën moest gaan, net als vroeger". Na de wedstrijd spraken een aantal Jazz-spelers hun steun uit voor Westbrook.

Het duel in de Vivint Smart Home Arena werd met 98-89 gewonnen door Oklahoma City Thunder, dat de vierde plek bezet in de Western Conference. Utah Jazz is de nummer acht in die divisie.