Bart Deurloo en Frank Rijken ontbreken in de selectie van de turners voor de Europese kampioenschappen in april in het Poolse Szczecin.

De twee turners slaan de EK over en doen dus ook niet mee aan de open EK-kwalificatiewedstrijd op 10 maart in Amsterdam. Epke Zonderland ontbreekt daar ook, maar de regerend wereldkampioen op de rekstok wil wel deelnemen aan de EK.

Voor Rijken komt het EK te vroeg in het seizoen om een optimale prestatie neer te kunnen zetten. Hij heeft in overleg met de bondscoach gekozen voor een andere opbouw naar de WK, waar olympische kwalificatie op het spel staat.

Deurloo turnt de komende periode een drietal meerkamp World Cups. De laatste World Cup in deze reeks in Tokio vindt plaats tijdens het eerste weekend van de EK, waardoor hij ontbreekt in Polen.

Zonderland richt zich op komende World Cups

Wereldkampioen Zonderland laat deelname aan de open EK-kwalificatie schieten, zodat hij zich deze week volledig kan richten op de aankomende World Cups in Baku en Doha.

De turners Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Verhofstad, Bram Louwije en Casimir Schmidt komen op 10 maart wel in actie tijdens de open EK-kwalificatiewedstrijd. Het vijftal werd eerder door bondscoach Bram van Bokhoven geselecteerd voor de EK-trajectselectie.