Golfer Joost Luiten is zondag bij het sterk bezette WGC-Mexico Championship flink geklommen in het klassement. Dankzij een sterke slotronde steeg de Zuid-Hollander van de gedeelde dertigste naar de gedeelde tiende plaats.

De 33-jarige Luiten ging op de slotdag in Naucalpan rond in 64 slagen, zeven onder het baangemiddelde. Hij sloeg twee bogeys, maar stelde daar maar liefst negen birdies tegenover.

De Nederlander kwam uit op een totaal van 276, tien onder het baangemiddelde. Daarmee eindigde hij op evenveel slagen als onder anderen Tiger Woods.

De toernooizege in Mexico werd opgeëist door Dustin Johnson. De Amerikaan gaf zijn comfortabele leidende positie in de laatste ronde niet meer uit handen.

Johnson houdt McIlroy vijf slagen achter zich

Met een ronde van 66 slagen bracht Johnson zijn eindtotaal op 263. Daarmee liet hij de Noord-Ier Rory McIlroy vijf slagen achter zich.

Bij het toernooi niet ver van Mexico-Stad waren de beste 75 spelers van de wereld aanwezig. Het prijzengeld bedraagt 10,25 miljoen dollar, zo'n 9 miljoen euro. De winnaar krijgt een cheque van zo'n 1,5 miljoen euro.