Joost Luiten nadert de top tien bij het sterk bezette WGC-Mexico Championship. De 33-jarige golfer uit Bleiswijk kwam tot een ronde van 67 slagen (vier onder par) en staat nu dertiende.

Luiten kwam op de greens van de Chapultepec Golf Club tot liefst zes birdies, tegenover twee bogeys. Hij staat nu op een totaal van 138 slagen.

De Amerikaan Dustin Johnson nam na een ronde van eveneens 67 de leiding over van de Noord-Ier Rory McIlroy. Johnson heeft na twee dagen 131 slagen achter zijn naam. McIlroy volgt met 133, net als de Amerikaan Matt Kuchar.

Luiten was op de openingsdag binnengekomen na 71 slagen. Daarmee deelde hij de 25e plaats met onder anderen Tiger Woods. De Amerikaan deed het vrijdag nog beter (66) en klom naar de gedeelde achtste plaats.

De Zuid-Hollander presteerde vooral halverwege zijn omloop goed, met vier birdies op rij. "Vier onder par voor de dag was gewoon erg goed", zegt Luiten op zijn website. "Morgen iets meer fairways raken en dan zit er weer een goede score in."

Het toernooi in Mexico maakt deel uit van de Europese Tour. Voor de winnaar ligt een cheque van zo'n 1,5 miljoen euro klaar.