Colin Kaepernick zint volgens zijn advocaat Mark Geragos op een terugkeer in de NFL, nu hij een schikking heeft getroffen met de American football-bond.

"Hij wil absoluut weer spelen", zei Geragos zaterdag (lokale tijd) in een interview met CNN. "Ik denk dat er binnen twee weken een club het juiste doet en zich voor hem meldt."

"Als ik moet voorspellen welke clubs dat zijn, dan zou het me niet verrassen als behalve de Carolina Panthers Bob Kraft (eigenaar van de New England Patriots, red.) hem wil aantrekken."

Afgelopen vrijdag kwam de 31-jarige Kaepernick tot een schikking met de leiding van de NFL. Daarmee stopte zijn arbitragezaak tegen de American football-bond. Hij beschuldigde de NFL en zijn eigenaars van samenzwering om hem geen contract aan te bieden.

"Hij wil op het hoogste niveau spelen. Hij is een strijdlustige jonge speler", laat Geragos weten.

Kaepernick was de eerste American footballer die knielde tijdens het volkslied dat traditiegetrouw voor elke NFL-wedstrijd gezongen wordt. Hij protesteerde daarmee tegen het politiegeweld tegen donkere mensen, waarna zijn voorbeeld werd gevolgd door tientallen spelers.

Kaepernick zit sinds 2017 zonder club

Door de actie zit de Amerikaan sinds 2017 zonder club. Hij speelde zes seizoenen voor de San Francisco 49ers, de club die hij in 2012 naar de Super Bowl leidde.

Bij de Panthers zou hij herenigd kunnen worden met zijn goede vriend en oud-ploeggenoot Eric Reid, die hem bij de 49ers bijstond door ook te knielen tijdens het volkslied.

Het knielen van Kaepernick leidde tot woede bij de Amerikaanse president Donald Trump. Hij wil dat clubeigenaren ingrijpen door knielende spelers te ontslaan, maar zo ver is het nog niet gekomen.

Vorig jaar werd Kaepernick door mensenrechtenorganisatie Amnesty International met de Ambassador of Conscience Award onderscheiden voor zijn protest. Bovendien werd hij een van de gezichten van een nieuwe reclamecampagne van Nike.