De Nederlandse hockeysters hebben zaterdagavond hun derde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Alysson Annan was in Winston-Salem met 0-5 te sterk voor de Verenigde Staten.

Oranje kende een uitstekende start en kwam al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Lidewij Welten. Zij speelde net als Kelly Jonker en Marloes Keetels door blessureleed haar eerste wedstrijd sinds de gewonnen WK-finale in augustus.

Zes minuten na de openingstreffer stond Nederland al met 0-3 voor. Laurien Leurink en Frédérique Matla benutten beiden een strafcorner.

Nog voor rust stond de eindstand op het scorebord. Keetels luisterde haar rentree eveneens op met een goal en Matla maakte uit een strafbal haar tweede treffer van de wedstrijd.

Met de overwinning herstelde de regerend wereldkampioen zich van hun eerste nederlaag in 44 wedstrijden. Die leed de formatie van Annan twee weken geleden in de Pro League tegen Australië (1-0).

Nederland deelt tweede plaats met België

Door de overwinning staat Oranje na drie duels op zes punten. Daarmee deelt de ploeg de tweede plaats met België en Nieuw-Zeeland. Australië gaat met elf punten aan de leiding, maar heeft al vijf wedstrijden gespeeld.

De beste vier ploegen uit een poule van negen plaatsen zich voor de halve finales van eind juni. Volgende week zondag spelen de Nederlandse vrouwen in Buenos Aires hun volgende wedstrijd tegen Argentinië.