Michael van der Mark wil komend seizoen hoge ogen gaan gooien in het WK superbike. De 26-jarige Nederlandse coureur van Yamaha vindt dat hij het aan zijn stand verplicht is om serieus mee te gaan doen om de wereldtitel.

"Ik wil altijd vechten om de wereldtitel. Daarbij is het voor ons belangrijk dat we komend jaar ieder weekend voor het podium kunnen gaan en meer overwinningen behalen. Dat is de enige manier om voor de titel te kunnen gaan", zegt hij maandag tegen Motorsport.com.

"Voor 2017 was ons doel om de Yamaha te verbeteren en in 2018 wilden we vaker voor podia en overwinningen strijden, dat is allemaal gelukt. Nu is het dus tijd om weer de volgende stap te zetten."

Van der Mark eindigde afgelopen jaar knap als derde in het WK superbike, maar wel op gepaste afstand van de Noord-Ierse wereldkampioen Jonathan Rea van Kawasaki (333 om 545 punten).

"Je zag afgelopen jaar dat ik soms wat moeite had in de kwalificatie. Als de motorfiets voor mij niet helemaal perfect voelde, kon ik af en toe niet de gewenste stap zetten met een qualifier. Dat moet ik samen met het team verbeteren", vertelt hij.

"We missen nog steeds grip in langzame bochten, terwijl de Kawasaki's bij de eerste aanzet altijd meteen grip hebben. In snelle bochten kunnen we dat met de Yamaha wel weer compenseren, maar we moeten onze zwakke punten ook zien te verbeteren."

'De MotoGP is natuurlijk voor iedereen een droom'

Van der Mark won afgelopen jaar als eerste Nederlander races in het WK superbike. Hij schreef beide wedstrijden op het circuit van Donington Park in Engeland op zijn naam en belandde daarnaast tien keer op het podium.

De geboren Gouwenaar werd mede daardoor voorzichtig in verband gebracht met een definitieve overstap naar de MotoGP, waaraan hij eind 2017 een paar keer mocht ruiken door ziekte van stalgenoot Jonas Folger.

"De MotoGP is natuurlijk voor iedereen een droom en dat moet ook zo blijven", wilde hij nog niet al te veel op de zaken vooruitlopen.

"Maar het is voor mij belangrijk om eerst continu te winnen, want dan krijg je pas een eerlijke kans. Ik ga er dus alles aan doen om zoveel mogelijk te winnen en wie weet komt die kans dan vanzelf wel."

Het nieuwe seizoen van het WK superbike begint op 23 februari in Australië, waarna het circus afreist naar achtereenvolgens Thailand (16 maart), Spanje (6 april), Nederland (13 april) en Italië (11 mei).