De Nederlandse turners krijgen in de aanloop naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio begeleiding van een extra coach. Turnbond KNGU heeft dinsdag de Belg Dirk Van Meldert aangenomen.

Van Meldert treedt toe tot de staf van bondscoach Bram van Bokhoven. Hij gaat zich bezighouden met de coördinatie en uitvoering van het programma van de turners in Hoofddorp en richt zich ook op de junioren.

"Dirk is een waardevolle aanvulling van het coachesteam", zegt Van Bokhoven over de 53-jarige Van Meldert, die veel ervaring heeft met het begeleiden van sporters op onder meer de Spelen, WK's en EK's.

"Ik ben ervan overtuigd dat Dirk met zijn rijke ervaring een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van onze turntalenten. Hiermee realiseren we de wens om op alle trainingscentra een volwaardig coachesteam te laten functioneren."

Zonderland blikvanger Nederlandse ploeg

Van Melder kijkt uit naar zijn nieuwe klus. "Ik heb erg veel zin om in deze functie en dit team aan de slag te gaan. Samen kunnen we de komende jaren het niveau van het herenturnen op een nog hoger plan brengen."

Epke Zonderland, de blikvanger in de Nederlandse ploeg, werd begin november voor de derde keer wereldkampioen aan de rekstok. De 32-jarige Fries hoopt in Tokio voor het laatst deel te nemen aan de Spelen.

De Olympische Spelen in Tokio duren volgend jaar van 24 juli tot en met 9 augustus.

Beeld van het WK turnen in november. (Foto: ANP)