Joost Luiten heeft zich op de derde dag van het Saudi International niet weten te verbeteren. Met een rondgang van 69 slagen (één onder par) zakte hij uit de top twintig.

De 33-jarige Zuid-Hollander begon de dag nog als nummer achttien van de stand, maar hij zag al verschillende golfers hem passeren. Nog niet iedereen heeft zijn ronde afgemaakt.

Luiten, die de eerste dag nog als achtste had afgesloten, liet op de Royal Greens Golf & Country Club drie birdies en twee bogeys noteren. Hij kwam daarmee op een totaal van 206 slagen (-4).

Luiten vond dat er meer in had gezeten. "De foutjes zorgden ervoor dat ik vandaag niet de aansluiting heb gepakt met de top tien, maar het staat nog redelijk dicht op elkaar, dus morgen alles geven", zei hij zaterdag op zijn website.

Het Saudi International is nieuw op de Europese Tour. Het prijzengeld bedraagt omgerekend zo'n 3 miljoen euro, waarvan ruim 500.000 euro naar de winnaar gaat.

Luiten startte zijn seizoen twee weken geleden sterk. Hij werd knap derde op het Abu Dhabi Championship, waarmee hij zijn grootste cheque ooit incasseerde, een bedrag van rond de 350.000 euro.