De rugbyers van Wales zijn de 125e editie van de Six Nations vrijdag begonnen met een knappe uitzege op Frankrijk. De ploeg van de afzwaaiende coach Warren Gatland won na een fraaie comeback met 19-24.

Frankrijk begon uitstekend in het afgeladen Stade de France in Saint-Denis. Bij rust stond de thuisploeg met 16-0 voor, door onder meer een vroege try van Louis Picamoles en een vijfpunter van Yoann Huget.

In de tweede helft draaide Wales het duel volledig om. Door try's van Tomos Williams en George North en een rake penalty van Dan Biggar was het na zestig minuten opeens 16-17.

Frankrijk kwam door een penalty van Camille Lopez nog op 19-17, maar daarna besliste North het duel met zijn tweede try van de avond, na een grote fout van Sebastien Vahaamahina.

Het is pas de derde keer in de rugbyhistorie dat een ploeg terugkomt van een achterstand van zestien punten bij rust.

Ierland is titelverdediger

De Six Nations is de jaarlijkse en zeer prestigieuze strijd tussen de rugbyers van Frankrijk, Wales, Engeland, Ierland, Schotland en Italië. Alle landen spelen tussen dit weekend en 16 maart één keer tegen elkaar.

Vorig jaar ging de eindzege voor de derde keer dit decennium naar Ierland, dat de zogenaamde 'Grand Slam' pakte door alle vijf zijn wedstrijden te winnen. Wales eindigde met drie zeges als tweede en Frankrijk werd vierde met twee overwinningen.

Zaterdag zijn de laatste twee duels van de eerste speelronde van de Six Nations: Schotland-Italië en Ierland-Engeland.