LeBron James heeft in de nacht van donderdag op vrijdag na een afwezigheid van zeventien duels zijn rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. Mede dankzij de sterspeler wonnen de Lakers in de NBA na verlenging van stadgenoot Los Angeles Clippers: 123-120.

De 34-jarige James raakte eind december geblesseerd aan zijn lies en stond sindsdien aan de kant. De Lakers wonnen zonder de sterspeler slechts zes van hun zeventien duels, waardoor de ploeg van coach Luke Walton afzakte van de vierde naar de negende plaats in de Western Conference.

Tegen de Clippers was James goed voor 24 punten, veertien rebounds en negen assists, waardoor de forward slechts één assist verwijderd bleef van een zogenoemde 'triple double'. Dat betekent dat een speler in drie categorieën de dubbele cijfers haalt.

"Ik voel me nog niet geweldig nu, maar ik ben wel erg blij dat ik eindelijk weer terug ben bij 'mijn jongens'", aldus James na afloop tegen ESPN. "Ik merk wel dat ik er vijf weken uit ben geweest. Het liefst doe ik mijn schoenen nu uit en ga ik in bed liggen."

De Lakers, die vorige week ook point-guard Rajon Rondo zagen terugkeren na een langdurige blessure, hebben ondanks de overwinning nog wel een achterstand van één overwinning op de Clippers, die achtste staan. Een plek bij de eerste acht is nodig voor plaatsing voor de play-offs.

Het eerstvolgende duel van de Lakers is in de nacht van zaterdag op zondag tegen regerend kampioen Golden State Warriors.