De atletes Lisanne de Witte en Julia van Velthoven hebben zaterdag voldaan aan de limiet voor de EK indoor van begin maart in Glasgow.

De Witte deed dat in Wenen op de 400 meter, die ze aflegde in 52,66 seconden, bijna een halve seconde onder de vereiste tijd van 53,10.

De Zuid-Hollandse verraste vorig jaar op de 400 meter bij de EK in Berlijn. Ze werd toen achter de Poolse Justyna Święty-Ersetic en de Griekse María Belibasáki knap derde.

Van Velthoven noteerde in Apeldoorn een tijd van 8.58,28 minuten op de 3.000 meter en dook daarmee bijna vijf seconden onder de limiet van 9.03,00.

Vetter en Braun hebben al uitnodiging op zak

Als op een bepaald onderdeel meer dan drie atleten voldoen aan de kwalificatie-eisen, bepaalt in eerste instantie de volgorde op de seizoensranglijst wie naar Glasgow mag.

De Atletiekunie stelt ook als eis dat kandidaten voor de EK indoor meedoen aan de NK, op 16 en 17 februari in Omnisport Apeldoorn.

De meerkampers Anouk Vetter en Pieter Braun hebben al een uitnodiging op zak voor de EK in de Schotse stad, dat van 1 tot en met 3 maart op het programma staat.