Teamcaptain Paul Haarhuis heeft vrijdag Arantxa Rus, Richèl Hogenkamp, Bibiane Schoofs en Demi Schuurs geselecteerd voor de Fed Cup-wedstrijd tegen Canada op 9 en 10 februari in Den Bosch.

Kiki Bertens had zich al eerder afgemeld voor de ontmoeting met de Canadezen omdat de kopvrouw van het Nederlandse tennis zich voorlopig wil richten op haar eigen carrière.

Lesley Kerkhove zat in de voorselectie, maar de laagstgeklasseerde speelster op de wereldranglijst (107e positie) is afgevallen.

Haarhuis maakte in december vijf namen bekend die tot de voorselectie behoorden en gaf toen ook te kennen dat Rus en dubbelspecialiste Schuurs zeker waren van een plek in de definitieve selectie.

Hogenkamp en Schoofs tonen laatste weken beste vorm

Hogenkamp, Schoofs en Kerkhove moesten knokken om de overgebleven twee plaatsen en volgens Haarhuis hebben Hogenkamp en Schoofs de laatste weken de beste vorm getoond, waardoor de keuze op hen is gevallen.

Het team van Canada bestaat voorlopig uit Eugenie Bouchard, Bianca Andreescu, Rebecca Marino, Katherine Sebov en Gabriela Dabrowski. Ook hier valt nog één speelster af.

De wedstrijd tussen Nederland en Canada wordt over twee weken afgewerkt op gravel in de Maaspoort, dat plaats biedt aan bijna 2.500 toeschouwers.

Nederland komt dit jaar uit in Wereldgroep II. Oranje verloor afgelopen jaar in de Wereldgroep van de Verenigde Staten, waarna het in de play-offs om promotie/degradatie ook onderuitging tegen Australië.