Anish Giri heeft dinsdag bij het internationale schaaktoernooi Tata Steel in Wijk aan Zee in een Nederlands onderonsje met Jorden van Foreest opnieuw genoegen moeten nemen met remise.

De 24-jarige Giri, die met de witte stukken speelde, schudde tijdens de negende speelronde na dertig zetten de hand van zijn vijf jaar jongere landgenoot Van Foreest.

De vorige twee partijen van Giri, tegen de Chinees Ding Liren en de Indiër Santosh Gujrathi Vidit, eindigden eveneens in remise.

De beste Nederlandse schaker neemt na negen speelronden voorlopig de vierde plaats in met 5,5 punten. Zijn achterstand op de drie koplopers - de Rus Ian Nepomniachtchi, de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen en de Indiër Viswanathan Anan - bedraagt een half punt.

Van Foreest staat met drie punten op de dertiende en voorlaatste plek.

Magnus Carlsen. (Foto: ANP)

Carlsen speelt remise tegen Shankland

Carlsen kwam dinsdag remise overeen met de Amerikaan Samuel Shankland en Anand moest tegen de Hongaar Richard Rapport ook genoegen nemen met een half punt. Nepomniachtchi voegde zich bij de twee koplopers door winst op Santosh Gujrathi Vidit uit India.

Giri neemt het woensdag in de tiende ronde van Tata Steel op tegen de Rus Vladimir Fedoseyev. Het toernooi in Wijk aan Zee duurt nog tot en met zondag.