Anish Giri heeft zaterdag in de zevende ronde van het internationale schaaktoernooi Tata Steel in Wijk aan Zee remise gespeeld tegen zijn concurrent Liren Ding.

De Nederlandse kanshebber blijft aan de kop van de ranglijst daardoor op gelijke hoogte met zijn tegenstander uit China. Giri won tot nu toe drie partijen op het prestigieuze evenement.

De Rus Ian Nepomniachtchi en de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen speelden eveneens remise en blijven op gelijke hoogte met Giri en Ding. Nepomniachtchi deed dat tegen de Pool Jan-Krzysztof Duda, Carlsen tegen de Rus Vladimir Fedoseev.

Viswanathan Anand boekte wel een overwinning, op de Russische oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik, en voegde zich bij de vier koplopers.

Jorden van Foreest, de tweede Nederlandse deelnemer, verloor van de Amerikaan Samuel Shankland. Samen met Kramnik bezet hij de laatste plaats.

In de laatste zes edities ging de eindzege in de Tata Steel Chess vier keer naar wereldkampioen Carlsen. Het toernooi in Wijk aan Zee duurt nog tot en met 27 januari.