Skiester Lindsey Vonn is vrijdag bij haar rentree vijftiende geworden bij de wereldbekerwedstrijd op de afdaling in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo.

De Amerikaanse hoopte na lang uitgeschakeld te zijn vanwege een knieblessure vorige week alweer in actie te kunnen komen, maar toen werd de wereldbekerwedstrijd in het Oostenrijkse Sankt Anton afgelast door de hevige sneeuwval.

Vonn gaat in haar laatste seizoen op jacht naar het record van Ingemar Stenmark. Ze heeft nog vier zeges nodig om het aantal zeges van de legendarische Zweed in de wereldbeker te evenaren (82 om 86).

De 34-jarige routinier was aanvankelijk van plan om te stoppen als ze het record van Stenmark te pakken heeft, maar een maand geleden benadrukte ze dat ze hoe dan ook aan haar laatste seizoen als topskiester begint.

Siebenhofer wint voor het eerst wereldbekerwedstrijd op afdaling

Ramona Siebenhofer won in Cortina d'Ampezzo na twee keer op het podium te zijn geëindigd voor het eerst in haar carrière een wereldbekerwedstrijd op de afdaling.

De 27-jarige Oostenrijkse kwam tot een tijd van 1.15,44 en bleef daarmee de Sloveense Ilka Stuhec (tweede) en haar landgenote Stephanie Venier (derde) voor.

Mikaela Shiffrin deed niet mee. De Amerikaanse die soeverein aan de leiding gaat in de algemene wereldbeker start zondag alleen op de super-G.