Dafne Schippers begint haar indoorseizoen op 2 februari in Karlsruhe. De 26-jarige Nederlandse zal bij haar vijfde deelname aan de Duitse atletiekwedstrijd uit de World Indoor Tour de 60 meter lopen.

Schippers krijgt volgens de organisatie van de wedstrijd in Karlsruhe concurrentie van onder anderen de Zwitserse Mujinga Kambundji, die vorig jaar brons veroverde op de WK indoor in Birmingham. Schippers eindigde daar in de finale als vijfde.

De Utrechtse sprintster doet zes dagen later mee aan de Indoor Meeting in Madrid. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter (outdoor) heeft haar zinnen deze winter gezet op de Europese titel op de kortste sprintafstand. De EK indoor is dit jaar van 1 tot en met 3 maart in Glasgow.

Schippers heeft een persoonlijk record van 7,00 seconden op de 60 meter. Ze werd in 2015 Europees kampioene.

Schippers veblijft deze maand in Zuid-Afrika voor een trainingskamp. Ze traint weer bij haar oude coach Bart Bennema, nadat haar Amerikaanse coach Rana Reider dit najaar vrij plotseling de samenwerking verbrak om terug te keren naar zijn familie in de Verenigde Staten.

Sifan Hassan slaat EK indoor over

Sifan Hassan zal over anderhalve maand niet aan de start staan van de EK indoor. De 26-jarige atlete richt zich dit jaar volledig op het outdoorseizoen.

Sander Ogink, de manager van Hassan, meldt woensdag aan De Telegraaf dat de Nederlandse langeafstandsloopster het indoorseizoen zal overslaan.

De focus van de geboren Ethiopische ligt in het preolympische jaar op de WK outdoor, die van 27 september tot en met 6 oktober wordt gehouden in het Qatarese Doha. Ze zal daar de 5 en de 10 kilometer lopen.

Hassan werd in 2015 Europees kampioene en in 2016 wereldkampioene indoor op de 1.500 meter. Vorig jaar pakte ze brons op de 1.500 meter en zilver op de 3.000 meter bij de WK indoor in Birmingham. Een paar maanden later veroverde ze bij de EK outdoor in Berlijn goud op de 5 kilometer.