De Spaanse politie heeft donderdag liefst 83 personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij matchfixing in het tennis. Onder de gearresteerden zijn 28 proftennissers.

Namen zijn niet bekendgemaakt, maar de tennissers zouden vooral op Future- en Challenger-niveau spelen. Een van hen nam vorig jaar deel aan de US Open.

In samenwerking met de internationale onderzoeksorganisatie Europol deed de Spaanse politie de afgelopen maanden onderzoek naar aanleiding van meldingen van de Tennis Integrity Unit (TIU), die verdachte tennispartijen onderzoekt.

Bij de huiszoekingen in Spanje werden onder meer luxe auto's, een pistool, elektronische apparatuur, creditcards en 167.000 euro aan cashgeld in beslag genomen. Ook zijn 42 rekeningen bevroren.

De TIU schorste dit jaar al een paar tennissers wegens matchfixing. Zo werd de Argentijn Nicolás Kicker voor drie jaar uitgesloten van wedstrijden en werd de Egyptenaar Karim Hossam zelfs levenslang geschorst.

Er loopt bovendien al langere tijd een groot Belgisch onderzoek van het Belgische Federaal Parket (FP) naar matchfixing in het tennis. Afgelopen zomer werd bekend dat onder anderen twee Nederlanders verdachten in dit onderzoek zijn.