Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zondag naast het brons gegrepen bij het DELA Beach Open., het WorldTour-toernooi in Den Haag. De Nederlanders verloren in de strijd om het brons met 17-21, 21-14, 12-15 van de Russen Ilya Leshukov en Konstantin Semenov.

Brouwer en Meeuwsen waren tot de strijd om de derde plek aangewezen, nadat ze in de halve finales op het Sportcampus Zuiderpark moesten buigen voor de Duitsers Julius Thole en Clemens Wickler: 21-15 en 21-18.

In hun kwartfinale klopten Brouwen en Meeuwsen zaterdag nog de Zwitsers Adrian Heidrich en Mirco Gerson: 21-17 en 21-19. Ze wonnen in Den Haag hun beide groepswedstrijden met 2-0 en kregen een vrije doortocht naar de kwartfinales omdat hun Letse opponenten Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins zich vanwege fysieke problemen terugtrokken.

De andere Nederlandse duo's werden al in een voortijdig stadium uitgeschakeld. Mees Blom/Yorick de Groot en Jasper Bouter/Ruben Penninga strandden beiden in de achtste finales.

Bij de vrouwen viel het doek voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de kwartfinales. De Europees kampioenen verloren van de Finsen Anniina Parkkinen en Taru Lahti: 20-22 en 16-21.