Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van het World Tour-toernooi in Den Haag. Het duo versloeg in de kwartfinales de Zwitsers Adrian Heidrich en Mirco Gerson: 21-17 en 21-19.

Brouwer en Meeuwsen hebben nog geen set verloren op het zand in de Sportcampus Zuid. Ze wonnen hun beide groepswedstrijden met 2-0 en kregen een vrije doortocht naar de kwartfinales omdat hun Letse opponenten Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins zich vanwege fysieke problemen terugtrokken.

Brouwer en Meeuwsen nemen het zondag in de halve finales op tegen de Duitsers Julius Thole en Clemens Wickler, die in de kwartfinales te sterk waren voor de Brazilianen Pedro Solberg en Bruno Schmidt: 21-19 en 21-9.

De andere finalist komt uit een duel tussen twee Russische koppels; Oleg Stoyanovskiy en Viacheslav Krasilnikov tegen Konstantin Semenov en Ilya Leshukov.

Keizer en Meppelink uitgeschakeld in kwartfinales

Stoyanovskiy en Krasilnikov rekenden in de kwartfinales verrassend af met de Europees kampioenen en tevens de huidige nummer één van de wereld Anders Berntsen Mol en Christian Sandlie Sorum uit Noorwegen: 21-12 en 21-13.

Brouwer en Meeuwsen zijn de nummer twee van de wereld. De winnaars van olympisch brons bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 hebben 0,400 punten achterstand op Mol en Sorum (5,960 om 5,560).

De andere Nederlandse duo's werden al in een voortijdig stadium uitgeschakeld. Mees Blom/Yorick de Groot en Jasper Bouter en Ruben Penninga strandden beiden in de achtste finales.

Bij de vrouwen viel het doek voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de kwartfinales. De Europees kampioenen verloren van de Finsen Anniina Parkkinen en Taru Lahti: 20-22 en 16-21.