Floyd Mayweather heeft zijn rentree in de ring opgeluisterd met een overwinning. De 41-jarige Amerikaan had maandag slechts een paar minuten nodig om kickbokser Tenshin Nasukawa te verslaan.

Mayweather stapte op Oudejaarsavond in de Japanse stad Saitama de ring in voor een lucratieve demonstratiepartij tegen Nasukawa.

Hij sloeg de twintigjarige Japanner al in de eerste ronde drie keer neer, waarna vanuit de hoek van Nasukawa de handdoek werd geworpen. Het leidde bij de jonge kickbokser tot tranen van verdriet.

"Het ging om de show, we hebben vooral lol gehad", zei 'Money'. "De Japanse fans wilden dit zien, dus waarom niet? Maar nogmaals: ik ben gestopt en ik sta nog steeds op 50-0."

Mayweather verdiende met zijn optreden vlak voor de jaarwisseling naar verluidt 9 miljoen dollar, omgerekend bijna 8 miljoen euro. De Amerikaan bleef in zijn carrière in vijftig boksgevechten ongeslagen en pakte titels in vijf verschillende gewichtsklassen.

Eind vorig jaar keerde Mayweather al eens terug in de ring, nadat hij werd uitgedaagd door kooivechter Conor McGregor. Naar verluidt ontving hij voor die door hem gewonnen partij 275 miljoen dollar (zo'n 241 miljoen euro).