De Atletiekunie heeft in Laurent Meuwly een nieuwe bondscoach gevonden. De 44-jarige Zwitser zal samen met Bart Bennema het sprint- en hordenprogramma van de Atletiekunie leiden en tevens de rol van hoofdcoach voor de estafettes vervullen.

"Laurent was de absolute nummer één op onze lijst en vormt een krachtige verrijking van onze technische staf", zegt technisch directeur Ad Roskam donderdag in een persbericht. "Samen met Bart Bennema is het sprint- en estafetteprogramma nu weer ijzersterk bemand."

De Atletiekunie moest op zoek naar een nieuwe bondscoach omdat Rana Reider ruim een maand geleden vanwege familieomstandigheden terugkeerde naar de Verenigde Staten. De Amerikaan was de coach van Dafne Schippers, een functie die overgenomen is door Bennema.

Meuwly heeft de afgelopen negen jaar de functie van hoofdcoach sprint en estafettes in Zwitserland vervuld. Ook leidde hij de Zwitserse atletiekteams op WK's en Olympische Spelen. Hij begeleidde onder anderen Léa Sprunger, Europees kampioene op de 400 meter horden, en de voormalige Europees kampioen op de 400 meter horden Kariem Hussein

"Zijn expertise op de 400 meter-nummers, zowel vlak als horden, geeft een flinke impuls aan het programma waar ook de 4x400 meter-estafettes, die voor ons erg belangrijk zijn, van zullen profiteren", aldus Roskam.

Meuwly begint op 1 april 2019 aan zijn nieuwe baan.