Estavana Polman is trots op de Nederlandse handbalsters. Oranje won woensdag het cruciale EK-duel met Duitsland met 27-21 en stuit nu op Frankrijk in de halve finales.

Polman, die zes keer scoorde tegen Duitsland, kan niet wachten om naar Parijs af te reizen voor de wedstrijd tegen gastland Frankrijk op vrijdag. "Heerlijk. Al dat publiek tegen je in een vol stadion. Ik vind dat lekker hoor, we gaan ervoor", zei ze.

Ze gaf toe dat de zware nederlaag op dinsdag tegen Noorwegen (29-16) hard was aangekomen in het Nederlandse kamp. "Maar we zijn daar snel overheen gestapt. Het is dan heel lekker als je een dag later zo'n pot kan spelen", aldus Polman.

"We hebben er met zijn allen voor gevochten; de dekking stond weer goed en de aanval was prima, al was het niet altijd mooi. We wilden Duitsland afmaken en dat is gelukt. Ik ben zó trots op deze ploeg."

'We hebben Noorwegen naar huis gestuurd'

De overwinning van Nederland op Duitsland betekende een grote domper voor titelverdediger Noorwegen. De zevenvoudig kampioen eindigde als derde in de hoofdronde en bereikte niet de laatste vier.

De angstgegner van Oranje staat zelfs voor het eerst sinds 2000 niet in de finale van een EK. "We hebben Noorwegen niet verslagen, maar wel naar huis gestuurd. Lekker", aldus een uitgelaten Polman.

Het bereiken van de laatste vier op het EK leverde de handbalsters overigens ook een rechtstreeks ticket voor het WK van 2019 in Japan op. Dit betekent dat Oranje geen play-offs hoeft te spelen.

De andere wedstrijd in de halve finales van het EK gaat vrijdag tussen Rusland en Roemenië. Zondag worden de medailles verdeeld.