Honkballer Loek van Mil ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis van Canberra. De pitcher van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits liep zaterdag ernstig hoofdletsel op bij een incident dat volgens zijn club niets met honkbal te maken heeft. 

De 34-jarige Van Mil was in Canberra voor de wedstrijd van Brisbane Bandits tegen Canberra Cavalry, maar hij staat onder contract bij de Nederlandse topclub Neptunus. Vorig jaar pakte hij met die club de landstitel door uit te blinken in de Holland Series tegen Amsterdam.

Sinds 2016 speelt Van Mil in de wintermaanden ook in Australië. De 2,16 meter lange Brabander was eerder actief in de Verenigde Staten en Japan.

Van Mil pakte twee jaar geleden met Oranje de Europese titel en is op de grote toernooien een vaste waarde in de selectie.

'Wij wensen Loek en zijn familie veel sterkte'

Van Mils club Brisbane Bandits meldt maandag dat familieleden van de honkballer op weg zijn naar Australië. "Onze gedachten zijn bij Loek en zijn familie en vrienden in deze zware tijd", schrijft de club verder.

Indien nodig zal de club in overleg met de familie een update geven over de toestand van Van Mil. 

De Nederlandse honkbalbond en Neptunus leven ook mee. "Wij wensen Loek en zijn familie veel sterkte", meldt de Rotterdamse club.