​Marcel Hirscher heeft zaterdag voor de zestigste keer een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De Oostenrijkse skiër snelde naar de winst op de reuzenslalom in het Franse Val d'Isère.

De 29-jarige Hirscher was overduidelijk de beste met, na twee manches, een voorsprong van 1,18 seconde op de Noor Henrik Kristoffersen. De derde plaats was voor de Zweed Matts Olsson.

Voor Hirscher was het de zeventiende keer op rij dat hij bij een reuzenslalom het podium haalde. Het was bovendien de vijfde keer dat hij op dat onderdeel de beste was in Val d'Isère. Slechts één skiër boekte meer wereldbekerzeges op één plek; Ted Ligety won zes keer in Kranjska Gora.

In het Franse skioord boekte Hirscher in 2009 ook zijn allereerste wereldbekerzege. "In die negen jaar is er veel gebeurd, maar hier is het allemaal begonnen", zei de olympisch kampioen op de reuzenslalom in de combinatie.

Het recordaantal wereldbekeroverwinningen staat op naam van de Zweed Ingemar Stenmark, die in 1989 voor de 86e en laatste keer won. Hirscher bezet de tweede plek op die lijst. Bij de vrouwen staat de nog actieve Lindsey Vonn bovenaan met 82 zeges.

Mikaela Shiffrin op het podium in Sankt Moritz. (Foto: ANP)

Shiffrin geeft goede seizoensstart vervolg op super-G

Bij de vrouwen gaf Mikaela Shiffrin haar ijzersterke seizoensstart een vervolg. De Amerikaanse won bij de wereldbeker in het Zwitserse Sankt Moritz de super-G.

Een week geleden was ze op hetzelfde onderdeel in Lake Louise ook al de beste. Daarvoor had de 23-jarige Shiffrin al de eerste twee wereldbekerslaloms van dit seizoen op haar naam geschreven.

In het Zwitserse skioord hield Shiffrin de Zwitserse Lara Gut-Behrami 0,28 seconde achter zich. Tina Weirather uit Liechtenstein werd derde.