De protestacties in Frankrijk door de zogenoemde 'Gele Hesjes' treffen nu ook het EK handbal voor vrouwen. De organisatie heeft besloten de twee wedstrijden die zaterdag in Nantes zouden worden gespeeld een dag te verzetten.

De sporthal Hall XXL is door de demonstraties op zaterdag niet toegankelijk. Het betreft de duels Frankrijk-Zweden en Servië-Rusland in poule 1 van de tweede groepsfase.

Oranje zit in de tweede groep en werkt zijn wedstrijden af in Nancy. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen plaatste zich als ongeslagen groepswinnaar voor de tweede ronde en speelt zondag om 18.00 uur de eerste wedstrijd tegen Roemenië.

Later neemt Nederland het ook nog op tegen Noorwegen (dinsdag) en Duitsland (woensdag). De nummers één en twee in de twee poules van zes plaatsen zich voor de halve finales van het EK.

Eerder werd al bekend dat de aangekondigde protestacties van de 'Gele Hesjes' gevolgen hebben voor het programma in de Franse voetbalcompetitie. Zes wedstrijden voor komend weekend zijn al geschrapt in de Ligue 1.

Franse burgers voeren al weken actie tegen onder meer de hoge brandstofprijzen. De afgelopen twee zaterdagen liep het met name in hoofdstad Parijs flink uit de hand door de demonstraties.