Luis Valbuena (33) en Jose Castillo (37), twee Venezolanen die jarenlang in de Major League Baseball (MLB) uitkwamen, zijn donderdag overleden bij een auto-ongeluk.

Dat heeft een woordvoerder van Cardenales de Lara, het team in Venezuela waar de twee honkballers voor speelden, vrijdag bevestigd aan Amerikaanse media.

Volgens de autoriteiten in Venezuela verongelukten Valbuena en Castillo nadat ze naar de andere kant van de weg uitweken vanwege een rotsblok dat naar beneden kwam. Hun teamgenoot Carlos Rivero zat ook in de auto en overleefde het ongeval wel.

Het duo had voor het ongeluk nog een wedstrijd gespeeld in de Venezolaanse honkbalcompetitie. Ze waren vanuit hoofdstad Caracas op weg naar Barquisimeto, waar ze vrijdag in actie zouden komen tegen Bravos de Margarita.

De twee honkballers kwamen jarenlang uit in de MLB. Valbuena speelde dit jaar nog voor de Los Angeles Angels - die in augustus zijn contract ontbonden - en kwam eerder uit voor de Seattle Mariners, de Cleveland Indians, de Chicago Cubs en de Houston Astros.

Castillo kwam tussen 2004 en 2008 uit voor de Pittsburgh Pirates, San Francisco Giants en de Astros.