Lindsey Vonn verschijnt komend weekeinde niet aan de start van de super-G bij de wereldbeker in Sankt Moritz. De 34-jarige Amerikaanse skiester is na een knieblessure nog niet fit genoeg en stelt haar seizoensstart daardoor opnieuw uit.

"Hoewel de uitslagen van de testen er positief uitzien, heb ik nog wat meer tijd nodig om wedstrijdfit te worden", geeft ze te kennen op haar Facebook-pagina.

In haar laatste seizoen gaat Vonn op jacht naar het record van Ingemar Stenmark. Ze heeft nog vier zeges nodig om het aantal zeges van de legendarische Zweed in de wereldbeker te evenaren (82 om 86).

Vonn hoopte haar rentree eerder te kunnen maken, maar twee weken terug kwam ze tijdens een training hard ten val en moest ze daar dus een streep door zetten.

Vonn aanvankelijk van plan te stoppen als ze record heeft

De routinier was aanvankelijk van plan om te stoppen als ze het record van Stenmark te pakken heeft, maar een maand geleden benadrukte ze dat ze hoe dan ook aan haar laatste seizoen als topskiester begint.

Vonn kampte in het verleden wel vaker met blessures. Ze miste door een kniekwetsuur onder andere de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi.

Toch won ze drie olympische medailles. Ze veroverde goud op de afdaling in 2010 in Vancouver en pakte brons op de super-G in 2010 en dit jaar in Pyeongchang.

Vonn heeft nog wel een tijdje om Stenmark uit de geschiedenisboeken te laten verdwijnen. Het wereldbekerseizoen loopt namelijk tot en met maart. De laatste wedstrijd staat dan op het programma in Soldeu (Andorra).