De Nederlandse waterpolosters hebben dinsdag hun eerste zege in de World League geboekt. De ploeg van bondscoach Arno Havenga was in Châlons-en-Champagne overtuigend te sterk voor Frankrijk: 6-18.

Oranje begon goed aan het tweede groepsduel en stond na de eerste periode al met 1-6 voor. Die marge werd eenvoudig in stand gehouden en uitgebreid. Sabrina van der Sloot was met vier doelpunten topscorer aan de kant van Nederland.

De ploeg van bondscoach Havenga verloor zijn eerste wedstrijd in groep B van de World League begin november thuis van Italië. De Zuid-Europeanen waren in Eindhoven met 7-9 te sterk.

In die wedstrijd moest Nederland het nog stellen zonder de geblesseerde Dagmar Genee, maar de aanvoerder van Oranje deed tegen Frankrijk wel mee en was goed voor twee treffers.

Door de overwinning op Frankrijk stijgt Nederland naar de tweede plek in groep B. Italië gaat aan de leiding met zes punten uit twee wedstrijden. Hongarije heeft net als Oranje drie punten en Frankrijk staat puntloos onderaan.

Nederland neemt het op zaterdag 12 januari in Den Haag op tegen de Hongaarse vrouwen.