Het begeleidingsteam van Tyson Fury heeft zondag een rematch en een onderzoek geëist na het onbesliste gevecht met Deontay Wilder. De Brit vindt dat hij als winnaar aangewezen had moeten worden.

Frank Warren, de promotor van Fury snapt niet waarom het Mexicaanse jurylid de wedstrijd met 115-111 aan Wilder gaf. Volgens een Amerikaans jurylid had Fury het gevecht met dezelfde cijfers gewonnen en een Brits jurylid kwam op een gelijkspel uit, waardoor de drie opgetelde scores in balans waren.

"Iedereen die ik gesproken heb, vond dat Fury heeft gewonnen", zei Warren zondag tegen diverse media. "Ik ben erg teleurgesteld door de score van het Mexicaanse jurylid."

"Ik snap echt niet hoe hij de eerste ronde aan Wilder kan hebben gegeven. Hij moet een ander gevecht gezien hebben."

Fury denkt dat 'de wereld de waarheid weet'

Hoewel Fury twee keer tegen het canvas ging, vond hij zichzelf de betere vechter. "De wereld kent de waarheid. Ik dacht dat ik had gewonnen. Ik denk dat ik de riem mee naar huis had moeten nemen", zei de dertigjarige bokser direct na afloop van het WBC-gevecht in Los Angeles.

"Ik wil niets afdoen aan de prestatie van Wilder. Hij is een groot kampioen en een groot mens, ik wil hem dan ook bedanken voor de kans. Maar ik had hier moeten winnen."

De 'Gypsy King' vindt dat hij op dit moment niet beter had kunnen vechten. "Ik heb alles gegeven. Ik ken niemand die met mijn fysiek zo kan bewegen als ik. Als het aan mij ligt, komt er 100 procent zeker een rematch."

​Boksers blijven beiden ongeslagen

Beide mannen zijn door het uitblijven van een winnaar nog ongeslagen. De Amerikaan Wilder won liefst veertig partijen, dertien meer dan Fury die door mentale problemen de afgelopen twee jaar niet vocht.

Wilder had vooraf aangekondigd dat hij Fury knock-out zou slaan, maar ondanks twee late rake klappen gebeurde dat niet. "Dat ging vanavond ook niet gebeuren", zei Fury. "Ik heb strijdlust en mentale weerbaarheid getoond op vijandige grond. Ik ben twee keer neergegaan, maar geloof echt dat ik hier heb gewonnen."

Doordat het gevecht onbeslist is geëindigd, blijft Wilder de titelverdediger bij de WBC. De 'Bronze Bomber' kan nu uitkiezen tegen wie hij zijn volgende gevecht levert. De Brit Anthony Joshua - wereldkampioen bij de IBF, WBA, WBO en IBO - geldt als een belangrijke gegadigde.