Bondscoach Helle Thomsen van de Nederlandse handbalsters heeft de ervaren Maura Visser een dag voor de eerste wedstrijd op het EK alsnog aan de selectie toegevoegd.

De 33-jarige Visser was aanvankelijk niet opgenomen in de definitieve ploeg, omdat de speelster van de Duitse club Bietigheim door persoonlijke omstandigheden niet kon aansluiten in het trainingskamp.

De EK-selectie van Oranje bestaat nu uit zeventien speelsters. De ervaring van Visser kan van pas komen, want Nederland moet het in Frankrijk doen zonder cirkelspeelsters Yvette Broch (gestopt) en Danick Snelder (geblesseerd).

Mede daardoor had Thomsen vier debutanten opgeroepen voor het EK. Delaila Amega, Rinka Duijndam, Merel Freriks en Dione Housheer zijn er allemaal voor het eerst bij.

Visser moest het WK van ruim een jaar geleden nog aan zich voorbij laten gaan omdat ze zwanger was. Ze keerde in november 2016 na vijf jaar afwezigheid terug bij Oranje.

Oranje begint tegen Hongarije

Het EK begint voor Nederland zaterdag met een wedstrijd tegen Hongarije. Oranje neemt het in groep C ook op tegen Spanje (3 december) en Kroatië (5 december). Het toernooi duurt tot en met zondag 16 december.

Op het EK van 2016 in Zweden eindigde Nederland als tweede na een nipte nederlaag in de finale tegen Noorwegen (29-30). Op de WK's van 2015 en 2017 pakte Oranje respectievelijk zilver en brons.

Volledige EK-selectie Oranje: Lois Abbingh, Delaila Amega, Debbie Bont, Kelly Dulfer, Rinka Duijndam, Merel Freriks, Nycke Groot, Laura van der Heijden, Dione Housheer, Lynn Knippenborg, Jessy Kramer, Angela Malestein, Estavana Polman, Charris Rozemalen, Martine Smeets, Maura Visser en Tess Wester.

Handbalster Wester: 'Lastig EK zonder beste spelers'
209
Handbalster Wester: 'Lastig EK zonder beste spelers'