Sophia Flörsch vliegt maandag terug naar Duitsland. De Formule 3-coureur is voldoende hersteld van een zware operatie na een heftige crash in Macau.

"Ik ben erg blij dat ik de komende dagen al mijn vrienden en familie weer kan zien", schrijft Flörsch op Facebook. "Ik ben nog steeds overweldigd door alle steun die ik uit de hele wereld heb ontvangen."

"Ik wil ook alle mensen in Macau die me geholpen hebben bedanken, vooral in het ziekenhuis. Iedereen heeft zijn werk perfect gedaan en was erg vriendelijk."

Flörsch onderging vorige week een elf uur durende operatie aan haar wervelkolom, nadat de coureur van het Nederlandse team Van Amersfoort Racing tijdens een Formule 3-race in Macau met een snelheid van 276 kilometer per uur van de baan vloog.

Flörsch wil in 2019 weer terugkeren

Flörsch viert zaterdag haar achttiende verjaardag en maakte dit jaar haar debuut in de Formule 3. Ze hoopt in 2019 weer terug te keren.

"Ik kan niet wachten op het volgende hoofdstuk van mijn carrière. Ik ga me focussen op 2019", schrijft ze.

Flörsch behaalde dit jaar één punt in het Formule 3-kampioenschap, dat werd gewonnen door haar landgenoot Mick Schumacher.