De hockeysters hebben zaterdag ook hun laatste groepsduel in de Champions Trophy gewonnen. In Changzhou werd China met 2-1 verslagen, waardoor Australië als tweede eindigt en de tegenstander in de finale wordt. 

Oranje was al verzekerd van een plek in de finale na de winst in de vorige vier groepsduels. China was tot zaterdag ook ongeslagen, maar speelde al wel drie keer gelijk.

Oranje kwam op 1-0 in het eerste kwart. Maxime Kerstholt maakte haar eerste treffer van het toernooi, door met de backhand hoog in de linkerhoek raak te schieten.

De ploeg van bondscoach Alyson Annan verzuimde daarna verder uit te lopen, waardoor China mocht hopen op de gelijkmaker. Veel grote kansen kregen de Chinezen echter niet. Vlak voor tijd besliste Marijn Veen de wedstrijd, al scoorde China daarna nog uit een strafcorner: 2-1.

Australië had eerder op de dag de laatste groepswedstrijd met 3-1 verloren van Japan, maar bleef door de nederlaag van China toch tweede.

Oranje won de Champions Trophy net als Australië zes keer. Argentinië is met zeven eindzeges recordhouder. De finale van de laatste editie van de Champions Trophy begint zondag om 11.30 uur Nederlandse tijd.