LeBron James heeft de Los Angeles Lakers zondag (plaatselijke tijd) in de NBA aan een ruime overwinning geholpen. De 33-jarige sterspeler nam tegen Miami Heat maar liefst 51 punten voor zijn rekening.

De Lakers wonnen na een ruststand van 67-52 met 113-97. Het was de negende overwinning van het seizoen voor de ploeg uit Californië in zestien wedstrijden.

James, die na vorig seizoen overkwam van Cleveland Cavaliers, maakte dit seizoen nog niet eerder zoveel punten. Voor de twaalfde keer in zijn loopbaan passeerde hij de grens van 50 punten in één wedstrijd. 

Eén van die topscores noteerde James in zijn tijd bij Miami Heat. Hij speelde tussen 2010 en 2014 bij de ploeg uit Florida.

Miami Heat eindigde de wedstrijd gefrustreerd. Josh Richardson werd in het vierde kwart weggestuurd, nadat hij een schoen in het publiek had gegooid. Coach Erik Spoelstra kreeg een technische fout, omdat hij het opnam voor zijn pupil.

Golden State Warriors opnieuw onderuit

De Golden State Warriors gingen voor de derde achtereenvolgende keer onderuit. Zonder de nog altijd geblesseerde Stephen Curry moesten de Warriors hun meerdere erkennen in San Antonio Spurs: 92-104.

Portland Trail Blazers gaan aan kop in de Western Conference, gevolgd door titelverdediger Golden State Warriors. De LA Lakers bezetten de zevende plaats. In het oosten staan de Toronto Raptors bovenaan.