Golfer Joost Luiten heeft het seizoen zondag positief afgesloten. De Rotterdammer ging op de laatste dag van het Tour Championship in Dubai rond in 69 slagen (-3) en eindigde op de 22e plaats.

Een dag eerder bleef hij al twee slagen onder par (-2). Aan het afsluitende toernooi van de Europese Tour mochten de beste zestig spelers van de Europese Tour meedoen.

De 32-jarige Luiten produceerde zondag vier birdies. Op de negende hole liet hij één slag liggen. Hij eindigde op een score van 281 slagen.

Luiten miste dit jaar een groot deel van het seizoen door een operatie aan zijn linkerpols. De hoogst genoteerde Nederlandse golfer kwam tussen eind mei en halverwege oktober niet in actie.

Het was de negende keer op rij dat Luiten zich voor de seizoensfinale van de Europese Tour plaatste. Zijn beste prestatie leverde hij in 2013, toen hij als vierde eindigde.

Willett pakt titel én miljoenen in Dubai

De Brit Danny Willett veroverde de titel in Dubai met een slotronde van 68 slagen, evenveel als op zaterdag. Daarmee eindigde hij op een totaal van 270. Zijn landgenoot Matt Wallace werd tweede met 272 slagen.

Het prijzengeld in Dubai bedroeg 8 miljoen dollar (7 miljoen euro). De top tien van het eindklassement van de Europese Tour verdeelde nog eens een bonus van 5 miljoen dollar.

Francesco Molinari bleek dit jaar de beste speler op de Europese Tour. De Italiaan, winnaar van het Brits Open, eindigde in Dubai op de 26e plaats met 282 slagen.