Peter Wright en Rob Cross zijn woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De Schotse nummer twee en de Engelse nummer drie van de wereld verloren van respectievelijk Simon Whitlock (10-6 ) en Mensur Suljovic (10-7).

Wright liet Whitlock steeds beetje bij beetje bij hem weglopen en slaagde er geen moment meer in om naast de Australiër te komen.

De verliezend finalist van vorig jaar noteerde weliswaar ongeveer hetzelfde gemiddelde als Whitlock (93,86 om 94,95), maar het dubbelpercentage lag iets verder uit elkaar (31,58 om 40).

Cross begon tegen Suljovic uitermate zwak aan de wedstrijd - met als gevolg een 5-1-achterstand - en dat zorgde ervoor dat hij constant achter de feiten aanliep.

De regerend wereldkampioen kreeg nog wel de kans om er 5-5 van te maken, maar nadat hij die niet benutte, zakte zijn spel weer als een kaartenhuis in elkaar.

Cross noteerde een voor zijn doen laag gemiddelde van 92,23 punten en het dubbelpercentage liet met 26,92 al helemaal te wensen over.

Van den Bergh gooit negendarter

Whitlock en Suljovic nemen het vrjdag in de kwartfinales op tegen respectievelijk Gerwyn Price (10-5 tegen Josh Payne) en Dimitri Van den Bergh (10-6 tegen Stephen Bunting).

Van den Bergh gooide tegen Bunting een negendarter. Hij bewerkstelligde de perfecte leg in de vijftiende leg bij een 8-6 stand middels twee achtereenvolgende 180'ers en een 141-finish (triple 20, triple 19 en dubbel 12).

De 24-jarige jeugdwereldkampioen haalde voor de rest niet echt een denderend niveau en zat bijna de hele wedstrijd onder een gemiddelde van negentig.

Van den Bergh en Bunting gingen tot 4-4 gelijk op, maar daarna liep onze zuiderbuur steeds verder uit en maakte hij dus aan het einde zijn bijnaam 'The DreamMaker' waar met zijn eerste negendarter ooit als prof.

Van den Bergh gooide tevens als vierde speler ooit een negendarter op de Grand Slam of Darts. Hij trad in de voetsporen van James Wade (2008), Kim Huybrechts (2014) en Dave Chisnall (2015).